Una botiga de l’Eixample amb molta història

Hi ha alguna història darrera la teva botiga/establiment?

El meu avi, Santiago Bolibar, va obrir la botiga als 21 anys, l’any 1910. Des d’aleshores ha anat passant de generació en generació, primer al meu pare, Jordi Bolibar, i ara la duc jo, Bruna Bolibar, neta del fundador. De forma que Bolibar Bronzes és un negoci amb una llarga tradició familiar al darrera i molts anys d’evolució.

Per que li vas posar aquest nom?

Doncs el nom ha anat canviant amb petites variacions al llarg dels anys. Inicialment es deia “Santiago Bolibar”, pel nom del fundador; més tard el negoci va passar a dir-se “Vidua de Santiago Bolibar”, més tard “Jordi Bolibar”, després “Bruna Bolibar” i actualment el nom del negoci és “Bolibar Bronzes”, perquè estem especialitzats en la producció i distribució de bronzes artístics per a la llar i la construcció.

Qui son els teus clients?

Els nostres clients són de dos tipus: tenim clients particulars, que compren productes per a casa seva o ens porten manetes i tiradors antics perquè els restaurem o els en fem una reproducció al nostre taller, i també tenim clients que són professionals del món de l’arquitectura, l’interiorisme, la decoració, fusters…

Que et va agradar d’endorphins per deixar-nos estar al teu establiment?

Ens va agradar principalment el projecte social que hi ha al darrera, per donar oportunitats laborals dignes a persones amb discapacitat intel·lectual, però també per la qualitat del producte, que en el cas dels claures encaixa molt bé amb el tipus de producte de regal que tenim a la nostra botiga: petits objectes per a la llar com clauers, imans de nevera o sotagots.

Tens alguna anecdota que quan la recordes encara et provoca felicitat ?

Recordo amb especial il·lusió el fet que ens donessin el premi de l’Ajuntament de Barcelona “Barcelona, la millor botiga del món” en la seva 12a edició  l’any 2009.

Endorphins

No Comments

Post a Comment